Gouden Sieraden

Gouden sieraden worden vaak als kado gegeven aan vrouwen bij speciale gelegenheden zoals een huwelijk of verjaardag om hun lichaam te versieren. Goud heeft een glimmende glans die het sieraad dat beetje extra geeft waardoor het sieraad extra gewild is.

Waarde gouden sieraden

50% van de wereldvoorraad goud is in de vorm van juwelen, namelijk gouden sierraden. In tijden van crisis denken vele aan om hun gouden sieraden te verhandelen, vooral als deze gouden sieraden niet meer worden gedragen, men denkt hier dan aan ringen, gouden kettingen of horloges. Voor de verkoop van deze gouden sieraden moet u deze laten schatten door een professionele goudhandelaar om te zien wat de waarde van deze gouden sieraden is.

Gouden Sieraden in de oudheid

De voorbije eeuwen werden gouden sieraden gedragen om succes en rijkdom aan te tonen. Gouden sieraden in verschillende vormen en kwaliteiten soms voorzien van edelstenen of briljanten. In het begin werden gouden sieraden als hanger gedragen aan een koord of touw maar na verloop van tijd werden de schakels uitgevonden die het mogelijk maakte om een volledige gouden halssnoer te dragen. De kunstenaars die deze juwelen maakten waren technisch erg sterk, en dat was nodig, aangezien goud geen makkelijk product was om mee te werken.

Goud werd in de oudheid en bij sommige nog steeds aanzien als een symbool van waarde, vereniging en geluk. De goudgele kleur die terug doet denken aan de zon gaf aan dat deze sieraden ook door de goden werden gedragen.