Gouden Munten

Door de stijging van de goudprijs van de voorbije jaren en doordat men voorspelt dat die goudprijs in te toekomst nog zal stijgen is de vraag naar gouden munten enorm gestegen. De reden tot deze stijging van de goudprijs is doordat er veel vraag is naar gouden munten en er een tekort is aan aanbod. Mede doordat er minder aanbreng is van nieuw goud en de opstapeling van goudstaven voor overheden. Reden genoeg om nu al in gouden munten te beleggen. Wij stellen u enkele gouden munten voor die het investeren waard zijn en die populair geworden zijn in de voorbije jaren.

Krugerrand

De Krugerrand gouden munten zijn veruit de meest populaire beleggingsmunten. De Kruggerrand is een Zuid-Afrikaanse goudmunt die wordt uitgegeven door de South African Mint Company. De krugerrand is nooit gebruikt als betaalmiddel maar was wel oorspronkelijk bedoelt om in circulatie te komen, hierdoor heeft deze goudmunt een duurzame legering.

Maple Leaf

De Canadese maple leaf is een officiële gouden munt uitgegeven door de overheid in Canada sinds 1979. De maple leaf wordt beschouwt als één van de mooist ontworpen en zuiver gouden munt aller tijden en gebaseerd op het nationale embleem van Canada, de maple leaf. De waarde van de maple leaf gouden munten wordt voornamelijk bepaald door de huidige goudprijs.

Gold Eagle

De gold eagle goudmunt is de meest bekende goudmunt in Amerika die samen met de silver eagle is uitgegeven. Er zijn verschillende versies voor de gold eagle op de markt, op de voorzijde van de munt staat het vrijheids icoon maar de achterzijde bevat vaak een ander figuur.