Goud Kopen

Vele adviseurs zijn het er over eens dat het nu de moment is om een deel van je vermogen te investeren door goud te kopen. Kleine beleggers kunnen gouden munten kopen, de grote investeerders kunnen dan weer overgaan tot het beleggen in goud door het aankopen van goudstaven.

Internationaal Goud Kopen

Het voordeel van goud kopen is dat het internationaal verhandelbaar is. Overal in de wereld wordt er goud verhandeld, vooral landen zoals China, Rusland en USA kopen en verkopen goud in grote hoeveelheid. Deze goudstaven en gouden munten worden dan in de banken gestockeerd. Wanneer men het goud dan weer verkoopt in een bepaald land dan moet men geen premie betalen op het uitwisselen van geld.

Dollar tegenover Goud

Door de lage Amerikaanse dollar van de voorbije jaren gaan beleggers vaak over tot het goud kopen. De goudprijs hangt namelijk omgekeerd evenredig aan de Amerikaanse dollar. Stijgt de dollar dan zal de goudprijs lichtjes dalen, daalt de dollar dan zal de goudprijs hierdoor weer stijgen.

Kopen van verzamelmunten

Voor speciale gelegenheden zal een overheid regelmatig een gouden verzamelmunt uitbrengen. Door de speciale gelegenheid zal de prijs van de gouden munt hoger zijn dan zijn actuele waarden. Verzamelobjecten kunnen na verloop van tijd in waarde stijgen of dalen, vooral de kans op dalen is groter.